4:30 AM

sedih..my iguana dah mati...dah 2 tahun ke lebih bela die...dah besar kot..mati..name die crispy...manja gile...suke main air....asl tgk org ngan air...mula la die sondol2 kan muka die mintak mandi...bile dapat air tu..muke feel gile...mknn die sawi...2 hari 2 ringgit...so...sebulan expenses untuk die 30ringgit sebulan...xdela mahal pun...die ni suke gile org usap die..kawan die ni ASH ngan TE n lagi satu kat bawah ni...TE ni...suke main ngan ekor die...smpi si crispy ni pun malas nak layan...si ASH plak...suke tgk aku suap si CRISPY ni makan...duduk je tepi aku tgk aku...die ni...pndi nak lepaskan diri die dr dalam cage die..
dah 2 kali terlepas...satu tu...die keluar dr cage g jalan2 turun bawah...pastu..my sis balik keje boleh plak ternmpk die kat ats langsir kat sliding door...die dok lepaak2 kat situ..nmpk kakak aku je...die terus lari naik atas...tp malangnye..disebabkan perut die yg bolat...die tersepit kat celah tangge..time2 tu gak kakak aku tangkap die...n the second time...die kuar die dok lepak bawah katil...lame gile..mase hari tu..aku nak balik to KL...kakak aku yg 1st kol aku ckp..."adik!!!!crispy terlepas!!!!"...die ni takot nak pegang...mase tu aku kat SEGAMAT lagi...so..dr aku kat segamat smpi la KL die dok je bawah katil tu...ngan ASH n CINTA...gile kawan baik...aku smpi2 je terus tangkap die...kakak aku try...tp takut kene libas ngan ekor...sakit kot kalau kene libas...aku penah kene skali mase awal2 beli die...mase tu die xknal lagi...tp skrg dah ok...but...die dah mati!!!!mase dapat news die mati tu mase time kelas MKT243 last sem...sedih kot...xdpt concentrate jap mase tu....
ni name die SAFRON...dpt die mase die dah umur 2tahun rasenye...kakak aku buat adoption...dpt die pun dr damansara xsilap...so..mknn die sume sponsored...die sombong sket ngan binatang2 kat umah aku..die just nak ngan manusia je...ngan kucing lain kalau die nmpk die nak gado...dats why kurung kan die dlm sangkar..tp still dalam umah...kesian..nnt rase tersisih plak...die manja nak mmps...suke sgt sondol2 muke kat org...die suke jilat org...ade hari tu..die g sondol ketiak bapak aku..dah la bau die bau ketiak bapak aku...nasib wangi...=D...die pun debab...tp kadang2 bg la die main dalam bilik but without CINTA n ASH are around...kalau die jalan tu...nmpk sgt kedebaban die...dah la katek...mcm garfield owh die ni...ni pun kene neuter gak...=D



3 comments:

sorayafathin said...

safron x nak dia..xnak.. dia sombong... sombonggggg... hehehe

fae said...

cian..
cari lah pengganti crispy..

Nurul Heleena Norhisham... said...

soo: mmg die sombong..tp die sombong ngan binatang je..ngan org die manja...

fae: nengok la cane...
bukan aku ade kat umah pun nak jage..